Stress & Burn-out

Ervaar jij stress als een gevoel van constant “aan” staan zonder dat je de uitknop nog kunt vinden? Heb je nergens zin in en kun je niet meer genieten, heb je altijd last van stress en spanningen, vergeet je zaken en maak je fouten, heb je slaapproblemen en ben je soms prikkelbaar, ben je hevig vermoeid, kun je steeds slechter concentreren en voel angst en onzekerheid?

Dan ligt overspannenheid en burn-out op de loer en is het belangrijk om tijdig te focussen op stress en burn-out preventie.

Op zich is er niets mis met stress. Als de stress echter in je lichaam blijft, dan ontstaan er klachten op fysiek, psychisch, gedrags- en mentaal niveau. De oorzaken kunnen divers zijn: op werkniveau, maar ook in de privésfeer.

Bij het begeleiden van mensen met klachten op het gebied van stress, werkdruk, overspanning en burn-out werk ik met de CSR® methode, dit is de wetenschappelijk onderbouwde en bewezen effectieve methode voor stress coaching van het CSR Centrum stress & burn-out coaching. Die gaat ervan uit dat langdurige stress je lichaam ontregelt. Als je heel lang roofbouw pleegt en niet meer vanzelf herstelt, raak je burn-out. Wil je van een burn-out herstellen, dan zal je moeten beginnen met het stoppen van de fysieke ontregeling en weer (leren) ontspannen. Daarna werk je stap voor stap verder aan een duurzaam herstel door inzicht en gezond zelfmanagement. Met andere woorden: eerst moet je lijf weer op de rit, daarna volgt de rest.

 

Aanpak en resultaat

We gaan op onderzoek uit, bekijken de huidige situatie en maken een plan van aanpak. We gaan de diepte in, uit het hoofd in het hart. Je leert weer te ontspannen, onrust en stress los te laten en het eindeloze gepieker te stoppen. Je gaat je energie weer opbouwen. Je leert beter relativeren op een manier die bij jou past en op duurzame wijze energie geeft. Door gesprekken, concrete oefeningen en praktische middelen gaan we aan de slag zodat je alles direct kunt toepassen in de praktijk zowel in je werk als privé.

 

Onderweg stilstaan heeft zin!

Jan Boon

Share This