REFERENTIES

Na een jarenlang dienstverband bij één werkgever was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Omdat ik overwoog om een flinke carrièreswitch te maken wilde ik niet over één nacht ijs gaan. Bij een loopbaancoach langsgaan, zou dat iets voor mij zijn? Eerlijk gezegd dacht ik van niet, maar iets in mij zei dat ik het gewoon moest proberen. Baat het niet dan schaadt het niet.

Na een korte zoektocht kwam ik bij Patricia terecht. Een eerste prettig telefoongesprek volgde, waarin zij mij vroeg wat ik van het traject zou verwachten en ook wat ik juist niet zou willen. Mijn antwoord was dat ik niet één of ander vaag traject in wilde gaan, en dat het vooral iets concreets zou moeten opleveren.

Een aantal afspraken volgden, waarin ik positief verrast werd met de kwaliteit van twee vragenlijsten/analyses. Vervolgens zette Patricia mij op een prettige manier aan het denken en liet ze mij erachter komen welke beroepen en richtingen qua karaktereigenschappen goed en minder goed zou passen. De kwaliteit die Patricia beheerst is dat ze je echt op weg helpt en je elke keer met meer vertrouwen de deur uit laat lopen dan dat je deze binnenkwam.

Na deze afspraken heb ik de twee meest passende opties voor mij nader uitgezocht. Uiteindelijk ben ik gegaan voor het ondernemerschap. Een aantal maanden verder hebben we nog twee afspraken gemaakt. In deze gesprekken liet Patricia zien dat ze niet alleen oog heeft voor de onderzoeksfase, maar dat ze ook in de fase daarna van waarde is. Met enthousiasme hoorde zij de voortgang van mijn ondernemerschap aan. Een aantal concrete tips over de website in aanbouw volgde. En ook qua netwerken levert Patricia concrete tips en doorverwijzingen.

Ik kan niet anders dan concluderen dat dit voor mij een zeer nuttig en prettig traject is geweest!
KEES
Financieel adviseur
Zelfstandig ondernemer
Doordat ik al een tijd niet meer lekker naar mijn werk ging nam ik contact op met Patricia. De werkdruk was erg hoog en ik had last van oververmoeidheid en lichamelijke klachten. Mijn werk- en privéleven was niet meer in balans. Gesprekken met Patricia waren toegankelijk en erg aangenaam. Ze gaf mij tips die ik gelijk op de werkvloer kon toepassen. Zij is erg betrokken en geïnteresseerd en als buitenstaander heeft zij er toch een andere kijk op dan vrienden en familie. Ze heeft mij uiteindelijk in laten zien dat ik moet denken voor mijzelf en niet voor een ander. Ik zou Patricia zeker aanbevelen, uiteindelijk door haar een stap durven zetten waar ik 100% achter sta. Ook heb ik meer energie en zit beter in mijn vel.
Jorien
Secretaresse
Nadat er na 25 jaar een eind kwam aan mijn werk in de reiswereld, wilde ik de kans grijpen om echt iets anders te gaan doen. Maar wat kan ik nu eigenlijk en waar moet ik beginnen? Vanaf mijn eerste ontmoeting met Patricia voelde ik mij direct op mijn gemak en heeft zij mij geholpen in mijn reis naar meer inzicht. Via diverse testen en aansluitende gesprekken, heb ik langzaamaan mijn competenties in kaart kunnen brengen, ben ik erachter gekomen wat mij drijft en in welk soort situaties ik het best tot mijn recht kan komen. Ook gedurende het opleidingstraject waar ik nu mee bezig ben, profiteer ik nog regelmatig van de inzichten die ik opgedaan heb. Kortom, een zeer waardevol coaching traject, waarbij ik Patricia heb leren kennen als een geïnteresseerde, vriendelijke (maar met een kritische blik) en vakbekwame gids richting een nieuwe toekomst.
Claudia
Teammanager
Patricia heeft mij geholpen op een moeilijk punt in mijn leven rondom re-integratie en later een stuk ZW-begeleiding. Wat zijn je rechten en plichten ook tegenover een werkgever? Zij heeft mij geleerd om eerst voldoende tijd voor mezelf te nemen en daarna weer verder te gaan met mijn loopbaantraject. Deze begeleiding had ik op dat moment nodig! In een later stadium wees ze mij op een prachtige nieuwe opleiding die ik ben gaan volgen naast mijn huidige nieuwe baan. Het loopbaantraject heb ik als heel prettig ervaren, ze dacht buiten de gebaande paden met mij mee en was goed bereikbaar, ook buiten de afspraken om. De mogelijkheid om in eigen tijd verschillende e-cursussen te volgen was ook heel fijn. Ik kan haar van harte aanbevelen!
Jeroen
Leraar basisschool (Integraal leefstijl & vitaliteitscoach)
Mijn huidige baan waar ik al 14 jaar met heel veel plezier werk heb ik aan Patricia te danken. Zij heeft mij toen via haar eigen arbeidsbemiddeling bureau gevonden en gekoppeld aan mijn werkgever. Nu na zoveel jaren later hebben onze wegen elkaar weer gekruist omdat ik vast kwam te zitten in mijn baan en hiernaast nog een uitdaging zocht. Ook hierin heeft zij mij snel en adequaat geholpen. Na een paar sessies had ik weer richting en kon ik zelf verder. Hierdoor kan ik nu naast mijn parttimebaan als zelfstandige Budgetcoach aan de slag. Dus Patricia is voor mij van groot belang geweest voor het uitstippelen/bewerkstelligen van mijn carrière. Een professionele vriendelijke dame met hart voor haar werk, blij dat ik er gebruik van heb mogen maken!
Helena
Financieel medewerkster (Budgetcoach)
Tijdens mijn zoektocht naar het (weer terug) vinden van mijn werkplezier kwam Patricia op mijn pad. Samen hebben we middels gesprekken maar ook middels onderzoek gekeken naar mijn talenten, valkuilen en ambities. De onderzoeken brengen helder in kaart waar kansen liggen. Tijdens de coachende gesprekken stimuleert en motiveert Patricia om hier vooral zelf mee aan de slag te gaan. Deze gesprekken hebben mij geholpen om meer zeker te kijken naar wat ik kan en wil, zodat ik met vertrouwen een sollicitatiegesprek in kon gaan. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in verandering van baan, waar ik erg blij mee ben en waar Patricia een grote bijdragen aan heeft geleverd door dit (persoonlijke) proces te versnellen.
Karolien Arendse
Adviseur passend onderwijs en Loopbaanbegeleiding bij Horizon College
Soms confronterend, diepgaand maar toch erg aangenaam. Dit is de ervaring na een coaching traject bij Patricia doorlopen te hebben. Zeker aan te bevelen.
Martin Luitwieler
Naval Architect / IIMS Yacht & Small Craft Surveyor bij Marinebedrijf Den Helder
Als ondernemer die worstelt met allerlei zaken heb ik veel aan mijn gesprekken met Patricia Heemskerk gehad. Ze is erg professioneel en accuraat als coach maar ook heel warm en eerlijk (wat soms even slikken is). Zij is als persoon zeer betrokken en laat je pas los als alles duidelijk en uitgesproken is. Patricia heeft me de ogen geopend en weer zelf vertrouwen gegeven. Bij Patricia krijg je dubbel en dwars je inzet eigen terug. Dank je wel Patricia!
Jamila Cheour
Eigenaar Atelier el Sid
Met mijn achtergrond in zowel marketing als financiën heb ik Patricia meerdere keren ingeschakeld om mee te denken over carrièrekansen en switches. Telkens gaf zij een goed gefundeerd advies, wat bij mij tot een zeer gemêleerd en allround CV heeft geleid. "Volg je passie" en "kun je hier je brood mee verdienen" waren in haar advisering telkens goed in balans, dus ik heb er veel aan gehad. En na een gezamenlijke training kan ik daaraan toevoegen dat Patricia een echt "mensenmens" is, maar wel het doel voor ogen houdt. Ze maakt je sterker en zakelijker en een betere communicator.
Suzanne Goeman
Eigenaar Oplossing in zicht, Marketing en Financieel Advies
Motiverend, toegankelijk en positief, een professional die je een spiegel voorhoudt en daarmee de confrontatie met jezelf laat aangaan. Met haar sturing en coaching door het stellen van de juiste vragen. Wat mij bovendien het meest is bijgebleven en aansprak is haar persoonlijke betrokkenheid. Zowel tijdens als na het coachingstraject was zij altijd oprecht geïnteresseerd en betrokken, erg prettig!
Emile Kunkeler
Medewerker subsidieadvies bij Flynth
Het loopbaantraject m.b.t. studie/beroepskeuze heb ik als een openbaring ervaren. Eindelijk heb ik de context gevonden waarom het voor mij zo moeilijk was om een geschikte carrière te verzinnen. De uitkomst van het assessment was voor mij echt een eyeopener. Alle gesprekken heb ik positief ervaren, er was een open sfeer en ik had zeker het gevoel dat ik goed mijn verhaal kon doen. Misschien nog wel belangrijker is dat ik het idee had gekregen dat de goede vragen gesteld werden. Vrij gauw werd voor mij duidelijk dat jij snapte in welke situatie ik zat en daarnaast had je in vervolg gesprekken ook goed onthouden hoe mijn situatie in elkaar stak. Je wist een hoop details op te noemen, wat mijn gevoel bevestigd dat u een scherp en correct beeld van mij heeft gehad. Ik heb mijn doel behaald. We gingen het gesprek aan met als doel het uitkiezen van een opleiding in het hoger onderwijs dat aan zou sluiten bij mijn persoonlijkheid. Gezien het feit dat ik nog geen enkele onvoldoende heb gehaald en op koers ben op het halen van mijn propedeuse kunnen wij denk ik wel concluderen dat ik goed op mijn plek zit.
Cees
Student HBO Lerarenopleiding
Ik heb Patricia Heemskerk leren kennen als een gedreven, betrouwbare vakvrouw die het onderste uit de kan haalt voor haar klanten. Waar anderen stoppen gaat zij nog een stapje verder. Ze heeft een brede invalshoek door haar werk- en levenservaring en weet mensen altijd te motiveren om net even die extra stap te maken.
Herma Goosens
Coördinator AquaCo Elst
Als werkzoekende word je altijd geconfronteerd met de vraag: "Wat nu?". Het geeft de mogelijkheden die je in eerste instantie niet ziet of niet kan zien. Als loopbaancoach heeft Patricia mij weer op de rails gezet. Niet alleen met testen en feedback op die tests maar nog meer als mens. Daarnaast kijkt ze over je schouder mee met de sollicitatie activiteiten en zorgt voor actiegerichtheid. Iedereen loopt wel eens vast, bij Patricia nooit. Altijd aanspreekbaar en geeft tips waar je wat aan hebt. Kortom een loopbaancoach met een mensgerichte aanpak en een heel groot hart.
Paul Bijlsma
Accountmanager Tetterode Nederland
Patricia heeft mij bemiddeld bij mijn vorige werkgever, ik heb dit proces als erg prettig ervaren en Patricia leren kennen als een vakbekwame consultant als het gaat om het vinden van een passende functie in een passend bedrijf. Ook met het maken van afspraken en de snelheid waarmee alles geregeld was heb ik als zeer prettig ervaren. Ik wil haar graag aanbevelen als coach of consultant bij het vinden van een passende functie.
Angelique Kabel
HR Coördinator Hunting Energy Services